ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ηλεία: «Ένα μικρό κομμάτι προβατίνας φάγαμε και κιτρινίσαμε από τους εμετούς» - Τι είπε ο 15χρονος και η μητέρα του

Τι ακολούθησε μετά την κατανάλωση της αλλοιωμένης προβατίνας, που τους οδήγησε με φριχτούς πόνους στο Κέντρο Υγείας στη Βάρδα Ηλείας, περιέγραψαν στο newsit.gr ένας 15χρονος και η μητέρα του από τα 37 άτομα που εμφάνισαν έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε πανηγύρι έξω από Εκκλησία ανήμερα των εορτασμών του Αγίου Γεωργίου τη Δευτέρα του Πάσχα (06.05.24).

«Εγώ, η μητέρα μου και η αδερφή μου, κάναμε πάρα πολλούς εμετούς, είχαμε αλλάξει χρώμα, είχαμε γίνει κίτρινοι και πήγαμε στο Κέντρο Υγείας», τονίζει ο 15χρονος, μιλώντας στο newsit.gr για το πανηγύρι που μετατράπηκε σε «εφιάλτη» στην Ηλεία λόγω κατανάλωσης αλλοιωμένης προβατίνας.

«Δεν μπορούσα, πονούσα πάρα πολύ, μεγάλη ταλαιπωρία, δεν μπορούσα να συνέλθω, τώρα είμαι μια χαρά. Είναι ανεύθυνοι οι άνθρωποι, έφαγα ένα κομματάκι προβατίνας αλλά με πείραξε και αυτό το μικρό κομματάκι», σημειώνει.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του κάνει λόγο για φριχτούς πόνους.

«Τώρα είμαστε καλύτερα, αλλά το στομάχι μας πονάει ακόμη, μέσα σε δύο με τρεις ώρες από την ώρα που φάγαμε, είχαμε πάρα πολλούς εμετούς.

Μάλλον σε καζάνι την έβρασαν, νομίζαμε στην αρχή πως είχαμε γαστρεντερίτιδα, αλλά στη συνέχεια ήρθαν τόσα πολλά άτομα στο Κέντρο Υγείας και μας είπαν ότι πάθαμε τροφική δηλητηρίαση», δηλώνει στο newsit.gr η μητέρα του 15χρονου.

Από τη μία το μεσημέρι έως και τις οχτώ το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα κατέφτασαν σταδιακά στο Κέντρο Υγείας και τα 37 άτομα που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, έχοντας καταναλώσει την προβατίνα κατά το πανηγύρι, που στήθηκε έξω από την Εκκλησία, όπως γίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια ημέρα.

Και στους 37 χορηγήθηκαν φάρμακα και οροί, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκε κανένας να διακομιστεί σε νοσοκομείο, αν και το Κέντρο Υγείας φούλαρε από ασθενείς, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα να νοσηλεύονται ακόμη και στα γραφεία του.

«Κάναμε αυτό που προβλέπεται. Όλοι αυτοί είχαν κάνει καταναλώσει ίδια είδη τροφής, κρέας και γλυκά. Ήταν 200 άτομα στην εκκλησιαστική λιτανεία, τώρα πόσοι από αυτοί έφαγαν, πόσοι είχαν ελαφρά συμπτώματα και δεν έτρεξαν για τις πρώτες βοήθειες, δεν ξέρουμε. Εδώ ήρθαν 37 άτομα. Ο πρώτος στη μία το μεσημέρι και ο τελευταίος στις 8 το βράδυ», περιγράφει στο newsit.gr ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σταύρος Λεβέντης.

«Κάποια στιγμή είχαμε 9 άτομα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης ταυτόχρονα, με ορούς και ενέσεις τους αντιμετωπίσαμε όλους, δεν χρειάστηκε κάποιος να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Η πλειοψηφία των ασθενών ήταν πάνω από 50 χρονών έως και 90, ο μεγαλύτερος. Ανάκαμψαν όλοι σύντομα», επισημαίνει ο ίδιος.

«Τους νοσηλεύσαμε ακόμη και μέσα σε γραφεία», λέει στο newsit.gr ο κ. Λεβέντης και συμπληρώνει: «Ήρθαν όλοι με συνοδεία συγγενών, κάποιοι έφαγαν φαγητό που είχε αλλοιωθεί, ήταν μετά την πρωινή λειτουργία, με προσφορά φαγητών και γλυκών από τον κόσμο».

newsit.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Την απόφαση έκανε γνωστή ο επικεφαλής εισαγγελέας του δικαστηρίου Καρίμ Χαν στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN σε αποκλειστική συνέντευξη τη Δευτέρα. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εντύπωση προκάλεσε η στιγμή που οδοκαθαριστής του Δήμου της Πάτρας, όπως προκύπτει από το διακριτικό στο γιλέκο του, την σκούπα αλλά και την μαύρη σακούλα, που φέρουν όλοι οι οδοκα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προσοχή χρειάζεται στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, καθώς πάνω από 1,3 εκατ. φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να μην απευθυνθούν σε κάποιον λογιστή για την υποβολή της δήλωση . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτική επιμέλεια του Παν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Δυστυχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
Image
Image

Search