ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κεραμέως για αποχή στις Ευρωεκλογές, στο achaianews.gr: Προσπαθούμε με θεσμικά μέσα να την μειώσουμε

Οι προσεχείς Ευρωεκλογές και τα ποσοστά της αποχής που αναμένεται να είναι μεγαλύτερα από αυτά των περσινών βουλευτικών εκλογών, απασχολούν την κυβέρνηση που προσπαθεί με κάθε θεσμικό μέσο, όχι να την εξαλείψουν γιατί αυτό αποδεικνύεται πολύ δύσκολο, αλλά να την μειώσουν ενεργοποιώντας νέες διαδικασίες, ώστε όλοι να έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με την υπουργό εσωτερικών από την Πάτρα σήμερα να υπεραμύνεται της επιστολικής ψήφου, που θα γίνει χρήση και από ψηφοφόρους που κατοικούν στην Ελλάδα.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε στο «achaianews.gr»:
«Είναι γεγονός ότι η κάλπη αυτή έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Θα είναι μία μονή κάλπη, δηλαδή θα ψηφίσουμε μόνο για τις ευρωεκλογές. Ο στόχος μας είναι προφανώς να ενισχύουμε την συμμετοχή. Η επιστολική ψήφος είναι ένα εργαλείο, το οποίο δεν μπορεί την καταπολεμήσει την αποχή, πλην όμως νομίζω εξαντλεί τα θεσμικά εργαλεία της πολιτείας για την ενίσχυση της συμμετοχής. Έχουν εγγραφεί  202.000 Έλληνες πολίτες από 128 διαφορετικές χώρες του κόσμου για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και έχουμε περίπου 30.000 επιστολικές ψήφους που έχουν ήδη καταφθάσει στο εκλογικό κέντρο της επιστολικής ψήφου στο Περιστέρι. Είναι όμως μία μεγάλη κατάκτηση της Δημοκρατίας η επιστολική ψήφος. Είναι ένα εργαλείο το οποίο δεν έχει δεξιό, αριστερό ή κεντρώο πρόσημα. Είναι ένα Εθνικό εργαλείο το οποίο διευκολύνει την άσκηση του δικαιώματος της ψήφου και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.»     

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε δύο εβδομάδες περίπου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αρχικής φορολογικής δήλωσης για το έτος χρήσης 2023, ενώ περιθώριο μέχρι τις 26/7/2024 έχουν ο φορολογούμενοι για . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ιταλία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το πιο γρήγορο γκολ που έχει επιτευχθεί σε Euro, κατάφερε εν τέλει να φτάσει στην ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά και να διατηρήσει το υπέρ τη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης. Ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993. Την πολιτική του πορεία . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μπορεί στη Χαριλάου Τρικούπη να μην επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα για προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα στελέχη που εκφράζουν τον προβλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για φωτιά στον Ρηγανόκαμπο. Στο σημείο σπεύδει μεγάλη δύναμη της ΠΥ ενώ έχει κληθεί και η αστυνομία. 
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  ΝΕΟΤΕΡΑ: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Γουμένισσα Καλαβρύτων. Η φωτιά δεν απείλησε σπίτια. Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Πρώτη ενημέρωση: Πυρκαγιά στη Γουμένισσα Καλαβρύτων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για το Σάββα
Image
Image

Search