GASTRONOMY

GASTRONOMY

«Μπριζόλες» λάχανου με σαλάτα από σιτάρι, παντζάρι και ξινόμηλο

40' προετοιμασία
1 ώρα και 55' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις μπριζόλες λάχανου

 1 κεφάλι λάχανο
 1 κουτ. γλυκού έτοιμο μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
 2-3 κουτ. σούπας
 ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα με σιτάρι

 150 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο, μουλιασμένο αποβραδίς σε νερό
 40 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ξανθύνει έντονα
 2 παντζάρια, καθαρισμένα, χοντροτριμμένα
 2 ξινόμηλα, χοντροτριμμένα
 60 ml ελαιόλαδο
 20 ml ξίδι
 30 ml χυμός λεμονιού
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 80 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα στους 150°C για 12-15 λεπτά, σπασμένα
 1 ώριμο αβοκάντο, σε μικρά κυβάκια, ραντισμένα με 30 ml χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν
 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
 7-8 ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σαλάτα με σιτάρι

Για να ετοιμάσουμε τις «μπριζόλες» λάχανου με σαλάτα από σιτάρι, παντζάρι και ξινόμηλο, πρώτα στραγγίζουμε το σιτάρι, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό.
Το βράζουμε για 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να σκάει.
Λίγα λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε.
Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τα δύο μπολ κατά μέρος.

Λάχανο

Με μεγάλο μαχαίρι κόβουμε κωνικά το κοτσάνι του λάχανου (όπως το κόβουμε για να βράσουμε λάχανο για ντολμάδες) και το αφαιρούμε.
Έπειτα κόβουμε το λάχανο σε 4 ισόπαχες φέτες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τις φέτες λάχανο με το ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.
Βάζουμε τις φέτες στο ταψί, σε μονή στρώση, φουρνίζουμε και τις ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στις άκρες τους τα φύλλα.

Σερβίρισμα

Μοιράζουμε τις μπριζόλες λάχανου σε πιάτα και δίπλα τους μοιράζουμε το σιτάρι, σε λοφάκι.
Πάνω σε κάθε λοφάκι βάζουμε από λίγο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.

https://www.gastronomos.gr/

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στο έντυπο δήλωσης του ΦΠΑ θα δουν οι φορολογούμενοι που θα μπουν τον Ιούλιο στην σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, λόγω της ανάγκης απλούστευσης των διαδικασιών και διευκόλυνσ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα στις περιοσσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβριν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα άσκοπου πυροβολισμού όπως όλα δείχνουν, έπεσε ένας 35χρονος ο οποίος το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν στον δρόμο επί της οδού Ήρας στο Μενίδι, τραυματίστηκε στο πόδι από αδέσποτη σφ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα στην Δ΄ Πτέρυγα στους κοινόχρηστους χώρους και στο κελί 113 το οποίο είναι κενό και βρίσκεται υπό κατασκευή πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Ανάστασης στις Φυλακές Κορυδαλλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα σήμερα και αύριο στην Πάτρα.   Σύμφωνα με την απόφαση τη Δευτέρα του Πάσχα η αγορά θα είναι κλειστή λόγω της αργίας, ενώ ούτε την Τρίτη θα ανοίξουν τα εμπορικά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η προτομή του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, κοσμεί το νέο Δημαρχείο της Πάτρας.  Πρόκειται για το έργο του γλύπτη και ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δημητριάδη του αποκαλουμένου «Παρισινού», που παραχω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 48 και 42 ετών, προέβησαν τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν τον από
Image
Image

Search