ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι - Λούτον 5-1: Πάρτι κορυφής για την παρέα του Χάλαντ

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι σε σούπερ φόρμα στην τελική ευθεία της σεζόν και σε κάθε ματς φροντίζει να στέλνει ηχηρά μηνύματα στους ανταγωνιστές της. Το έκανε με δύο διαδοχικές τεσσάρες στο πρωτάθλημα απέναντι σε Άστον Βίλα (4-1 εντός) και Κρίσταλ Πάλας (4-2 εκτός), συνέχισε με τα τρία γκολ στο "Μπερναμπέου" στο 3-3 κόντρα στην Ρεάλ για τους "8" του Champions League και το απόγευμα του Σαββάτου κράτησε το πόδι στο γκάζι, με θύμα την Λούτον για την 33η αγωνιστική της Premier League.

Απέναντι στους "καπελάδες" η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί και παρά το γεγονός πως προερχόταν από το πολύ απαιτητικό ματς στην Μαδρίτη, όχι μόνο δεν απειλήθηκε ούτε στο ελάχιστο αλλά έδωσε ακόμη μία μοναδική παράσταση στο κοινό της: με 37 τελικές, 13 εντός εστίας και 5 γκολ εκ των οποίων τα 4 στο δεύτερο μέρος.

Οι γηπεδούχοι φρόντισαν μάλιστα να διώξουν με το καλημέρα το όποιο άγχος από τους οπαδούς τους αφού στα 65'' από τη σέντρα σκόραραν, με τη μπάλα να χτυπάει στο κεφάλι του Χασιόκα από το γυριστό σουτ εντός περιοχής του Χάλαντ και να καταλήγει στο βάθος της εστίας της ομάδας του (1-0).

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τους πολίτες να έχουν 19 τελικές , με 6 εξ αυτών να είναι εύστοχες, με την Λούτον από την πλευρά της να μένει στο απόλυτο μηδέν σε αυτό το διάστημα και να πηγαίνει μεν στα αποδυτήρια με το κολακευτικό 1-0 εις βάρος της αλλά να καταρρέει στο δεύτερο μέρος.

Εκεί, η Σίτι δεν είχε την παραμικρή διάθεση να κατεβάσει ταχύτητα, με τον Κόβατσιτς να γράφει το 2-0 στο 64' με άπιαστο βολέ και να δίνει το σύνθημα για το... πάρτι, με τον Χάλαντ να κάνει το 3-1 στο 76ο λεπτό με πέναλτι (το κέρδισε ο Ντοκού).

Ο Μπάρκλεϊ πέτυχε το γκολ της τιμής για την ομάδα του στο 81' όμως το 3-1 δεν έμεινε για πολύ, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να βρίσκουν δύο γκολ στο φινάλε, με τον Ντοκού στο 87' και τον Γκβάρντιολ στο 90+3', για να επιστρέψουν μετά από καιρό μόνοι στην κορυφή, έστω και με ματς περισσότερο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Λιούις, Ντίας, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς, Νούνες, Άλβαρες, Ντε Μπρόινε (81' Γκόμεζ), Ντοκού, Χάλαντ (81' Μπομπ)
ΛΟΥΤΟΝ: Καμίνσκι, Μπερκ, Χασιόκα, Ντάουτι, Ονιεντίνμα (87' Νέλσον), Κλαρκ (89' Τζόνσον), Μπάρκλεϊ, Μπέρι (77' Μπανζού), Τάουνσεντ (59' Γούντροου), Τσονγκ, Μόρις

Πολύτιμος βαθμός για την Νότιχαμ
Η Νότιγχαμ ευελπιστούσε να αποκτήσει αβαντάζ έναντι της Λούτον στην άτυπη μονομαχία των δύο ομάδων για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και το φινάλε του δικού της ματς την βρήκε κερδισμένη, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη με την Γουλβς και ανέβηκε στο +1 από την Λούτον και συνάμα από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Οι ρεντς θα μπορούσαν να πάρουν και το τρίποντο κάνοντας μία σπουδαία ανατροπή στο "Σίτι Γκράουντ" με τους Γκιμπς-Γουάιτ και Ολιβέιρα, όμως ο Κουνια είχε διαφορετική άποψη, αφού μετά από το γκολ του με το οποίο έδωσε αρχικά προβάδισμα στους λύκους, ήταν και εκείνος που τους χάρισε το βαθμό γράφοντας το 2-2 στο 63ο λεπτό.

Όσον αφορά στα άλλα απογευματινά ματς του Σαββάτου, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπέρνλι πλησίασαν ακόμη περισσότερο την... Championship, με την ουραγό να χάνει με 2-0 στο Λονδίνο από την Μπρέντφορντ και την προτελευταία της κατάταξης να μένει στο 1-1 εντός έδρας με την Μπράιτον και στο -6 από τη γραμμή της σωτηρίας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. ΗAφή του Αγίου Φωτός, η οποία συμβολίζει τη νίκη τ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 51 ετών άφησε ξαφνικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Βέροια . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, μετά από νοσηλεία λίγων ημερών από το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου, ο Δημήτρης Τσελιμέκης από την Πάτρα, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εορταστικό ωράριο λόγω Πάσχα θα λειτουργούν μέχρι και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (04/05), τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια. Οι καταναλωτές μ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔευτέρα 06/05/2024: Αρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με θρησκευτική κατάνυξη και πλήθος πιστών η περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγγέλων – Α΄Κοιμητήριο της Πάτρας. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πιστοί συμπολίτες μας συμμετείχαν στις θρ
Image
Image

Search