Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Κλείνουν όλα τα σχολεία προληπτικά μετά τον ισχυρό σεισμό

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να απομακρυνθούν, είτε γιατί οι γονείς του εργάζονται, είτε γιατί δεν έχουν μεταφορικό μέσο, θα παραμείνουν στο προαύλιο επιτηρούμενα από τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Παράλληλα, απομακρύνθηκαν προσωρινά από τα γραφεία τους όλοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Ηλείας, και ήδη εργαζόμενοι των τεχνικών υπηρεσιών, βρίσκονται στα δικαστήρια του Πύργου, όπου πραγματοποιείται έλεγχος για τυχόν υλικές ζημιές, διαδικασία που πιθανόν να ακολουθηθεί και για άλλα κτίρια.

 

«Κλιμάκια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και μηχανικών της αντιπεριφέρειας Ηλείας έχουν ξεκινήσει ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τυχόν προβλήματα από την διπλή σεισμική δόνηση. Ακόμα δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, ενώ πήραμε την απόφαση για την προληπτική εκκένωση δημοσίων κτιρίων, όπου υπάρχει συγκέντρωση πολιτών, όπως το κτίριο της περιφερειακής ενότητας στον Πύργο και το κτίριο των δικαστηρίων. Οι μαθητές των σχολείων αμέσως μετά τον σεισμό συγκεντρώθηκαν στα προαύλια και έχει ήδη δοθεί προφορική εντολή, ώστε να μην λειτουργήσουν σήμερα» σχολίασε σχετικά ο κ. Κοροβέσης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τυχόν ζημιές από τους σεισμούς, ενώ μηχανικοί του δήμου έχουν μεταβεί στα σχολεία, προκειμένου να ελέγξουν τα κτίρια».

O Δήμος Ζαχάρως μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή μας, ενημερώνει ότι κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών προέβησαν σε ελέγχους των σχολικών μονάδων και των χώρων συνάθροισης για την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ελέγξουν τις οικίες τους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν υλικές ζημιές από τον σεισμό, να ενημερώσουν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, στα εξής τηλέφωνα: 2625360301-317.
Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι. Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ποινές που φτάνουν τις πρόσκαιρες καθείρξεις έως 15,5 χρόνια και χρηματικές ποινές μέχρι 100.000 ευρώ, καταδικάστηκαν 50 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στο κ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό περιστατικό στη διάρκεια του οποίου μία γυναίκα μαχαίρωσε δύο άτομα εκτυλίχθηκε πριν από λίγα 24ωρα στο κέντρο του Ηρακλείου στην Κρήτη. Πληροφορίες της ιστοσελίδας, cr . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό , οδηγό υπηρεσιακού βουλευτικού αυτοκινήτου, που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιοκτήτης στάβλου στην περιοχή της Ημαθίας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο μαθητριών, οι οποίες κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής έκαναν ιππασία. Τα κορίτσια η . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για συμμετοχή στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας το 1996 στην Ατλάντα και Αργυρός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, Νίκος Κακλαμανάκης αναγορεύεται σήμερα σε επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Λογοθεραπείας και Φυσικοθερ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών. Στην εκδήλωση που είχε τίτλο «Μα
Image
Image

Search