ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024: Παρουσία Αλέξη Τσίπρα η ανακοίνωση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο Παρασκευή (19.4.2024) τελικά θα ανακοινώσει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στον «Ελληνικό κόσμο» ολόκληρο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος την συγκεκριμένη στιγμή επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα ενότητας του κόμματος.

Εν τω μεταξύ χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε με ανάρτηση του στις επιθέσεις που δέχθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα εξ αιτίας των όσων είπε κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμα και στις εκμυστηρεύσεις μου, στις αφηγήσεις μου, στις προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή μου, είμαι ο εαυτός μου. Ξέρετε πια την καρδιά μου. Απέναντι, αυτοί που πάντα φωνάζουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι:

«Όταν παρέλασα. Επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα.

Όταν είπα πως πιστεύω. Επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η θρησκεία. Και φυσικά, πάντα τούς ανήκει η οικογένεια.

Όταν με την πολιτική τους, κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο, να αρχίσει οικογένεια. Λοιπόν, σας έχω νέα. Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ.

Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους.

Τι σημαίνει πρόοδος; Ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου.

Τι σημαίνει πρόοδος; Όταν μπορεί μέσα σου να πιστεύεις βαθιά, αλλά ως πολίτης πιστεύεις επίσης βαθιά στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

Με διάλογο, με αγάπη, με συναίνεση.

Ξεκινάμε για την πρόοδο».

«Σε πανικό το Μέγαρο Μαξίμου»

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν ανασφάλεια και πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου εξαιτίας της δημοσκοπικής καθίζησης της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν, όπως λένε, και την επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να ταυτίσει την σταθερότητα της Ν.Δ. με την σταθερότητα της χώρας.

 

«Η Νέα Δημοκρατία θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στις 10 Ιουνίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η κυβερνησιμότητα όμως, το εάν θα μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόζει την πολιτική της ή εάν θα έχουμε μεγάλες πολιτικές αναταραχές, θα κριθεί στις 9 Ιουνίου» αναφέρουν τα ίδια στελέχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε επίσημα ότι «το παραμύθι δεν έχει δράκο» και ότι: «Με τη γνωστή μέθοδο των απειλών περί αστάθειας και χάους επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία να ξεκινήσει την εκστρατεία (φόβου) ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο ελληνικός λαός καλείται να γυρίσει την πλάτη του στον φόβο και τις αντικοινωνικές πολιτικές μέσω του μεγάλου όπλου που διαθέτει, την ψήφο του.

Και να δώσει δημοκρατική διέξοδο βάζοντας το συντομότερο δυνατό τέλος στη “σταθερότητα” της φτώχειας (η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. σε κατά κεφαλήν εισόδημα και αγοραστική δύναμη ανάμεσα στους “27”), της ακρίβειας (η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών στις οποίες αυξάνεται ο πληθωρισμός) και της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και των διαδοχικών σκανδάλων της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Παράλληλα, τα στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν απαντήσεις από την κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη ότι το υπουργείο Εσωτερικών παραδέχτηκε εμμέσως για πρώτη φορά πως υπήρξε παρανομία σχετικά με το σκάνδαλο Ασημακοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έβαλε μάλιστα στο κάδρο την υπουργό Νίκη Κεραμέως: «Αναμένουμε ακόμη να μάθουμε ποιοι άλλοι έγιναν αποδέκτες των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων. Και ρωτάμε ξανά: Η κυρία Κεραμέως δεν γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο της; Οι δικές της ευθύνες θα διερευνηθούν;» διερωτάται με νόημα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

https://www.newsit.gr/

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης λέγοντας ότι είναι μνημονιακού τύπου ρύθμιση και πως ευνοεί τις μεγαλύ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με θερμά λόγια για την συνεργασία του Άρη Σπηλιωτόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλά ο Νίκος Καρανίκας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει πυρά σε όσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, ένας 47χρονος άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για το άγριο έγκλημα στη Σάμο. Η κόρη του 75χρονου μίλησε στο Live . . .
LIFE STYLE

Η Μαρία Μπακοδήμου έκανε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης μια ανάρτηση, η οποία ανησύχησε τους διαδικτυακούς της φίλους. Η παρουσιάστρια ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ins . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του
Image
Image

Search